Visites

dilluns, 21 de març del 2011

ÀLBUM VERD. LA CANÇÓ DEL BOSC

Aquests matí hem fet un treball molt bonic amb l'Héctor. Ens va donar un àlbum amb els dibuixos de diferents arbres i el nom de l'autor dels poemes que representen. També ens va donar diferents poemes, alguns de repetits. El treball consistia en llegir els poemes i relacionar-los amb l'autor i el dibuix. Encara no hem acabat donat que ens falten poemes i els hem d'intercanviar amb els companys.

3 comentaris:

sara ha dit...

Hola, sóc la Sara de sisè.
Com podeu veure estem fent una activitat d´alló més interessant.
Ens han donat un àlbum de color verd per cadascú de nosaltres.
A l´interior hi ha una introducció sobre els arbres i els boscos i un petit poema il.lustrat anomenat "Cançó del bosc" d´en Ràfols Casamada.
A la resta de fulls hi ha una petita il.lustració, el títol d´un poema que fa referència a boscos o a arbres i el nom del seu autor.
A més, a cadascú de nosaltres ens han donat uns quants poemes (alguns de repetits) sense títol ni autor perque els identifiquem i els posem al full corresponent.
Per completar el llibret ens intercanviem poemes.
Els arbres i els boscos produeixen
sensacions agradables a les persones, i és bonic poder llegir el que algunes han escrit.
Un dels poemes que "m´ha tocat" s´anomena "L´arbre vell" i encara que és trist, és molt bonic.Es la història d´un arbre vell que volen tallar perque desentona amb l´estètica moderna del seu entorn.
També tinc dos poemes que parlen de boscos: :"La Fageda d´en Jordà" i "El bosc".En tinc dos escrits en castellà: "A un olmo seco" i "Poema a un roble".
Alguns dels poemes que tinc són d´arbres molt coneguts com l´olivera o l´ametller.La descripció que n´han fet aquests poetes és molt agradable de llegir.
Encara que tinc força poemes , n´he de trobar uns quants més per completar el meu àlbum.
Un dels que em falten s´anomena "La rel" i és de la Joana Raspall que és una autora de poemes infantils que m´agrada molt.
Per acabar, la contraportada de l´àlbum és molt original. Es un cal.ligrama en forma d´arbre fet amb el nom de les escoles i els instituts de Cornellà.
Fins aviat!

Rosa ha dit...

Sara: al suro de la biblioteca pots apuntar el poema que et falta, els nens i nenes ja ho estan fent i també els que teniu repes.
Rosa

isabella 6èb ha dit...

Em va agradar molt la activitat;aquell noi era molt divertit i ho va explicar amb molta gracia...Ami em falten 2 o 3 Poemes més per acabar la colecció ;) Un pto a tots!! :)

NEVADA A CORNELLÀ

Avui hem rebut una visita molt esperada, l'escriptor Josep Gòrriz ha passat amb nosaltres tot el matí, ens ha explicat moltes històries i anècdotes dels seus llibres i de la seva vida personal. Tots els seus llibres són fruit de la seva experiència. Ens ha agradat molt i ens ha despertat l'interés per seguir llegint i reflexionant. Gràcies Josep

L'ESCRIPTOR JOSEP GÒRRIZ A C. SUPERIOR